Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím že ty ceny na letišti nejsou za jídlo tak hrůzostrašné jak naznačujete. A to ani pro českého turistu. Dokonce bych řekl, že jsou přijatelnější, nežli ceny v jiných evropských metropolích.

0 0
možnosti
Foto

Martine, jsou, za vodu po mně chtěli 20 šekelů (půllitru). Mimo letiště stojí 2 NIS.

0 0
možnosti
Foto

Se zájmem přečteno, doslova jedním dechem. Než půdu na foto přidám za sebe upozornění na tři drobné nepřesnosti. 1/ Skalní dóm není mešita, ale islámská svatyně. 2/ Betlém není součástí hlavního města, ale samostatné město v rámci Palestinskoarabské autonomie v Zemi izraelské. 3. Dívky neslouží v IDF obvykle tři roky, ale necelé dva - výjimkou jsou některé profese a dobrovolnice v bojových jednotkách. Jinak díky za článek a Vaše postřehy.

2 0
možnosti
Foto

Jak píše níže Jakub, Židé nosí pejzy. Další nepřesnost bych spatřoval v popisu Mea Shearim - ortodoxní čtvrti Jeruzaléma. V čem jste viděl nebezpečí? Procházel jsem tam s foťákem dost dlouho, fotil jsem obyvatele - žádný problém. Musíte být ale oblečen v dlouhých kalhotách a košili.

Problémem může být období shabbatu- tedy od večera v pátek do sobotního večera. Tam v tu chvíli turisty vidí neradi, ale rovněž Vás nevyženou - osobní zkušenost.

Souhlas s tím, že stojí tuto zem navštívit.

A jezdit autem není rovněž žádný problém, pokud pochopíte mentalitu řidičů (jedno jestli Židů či Arabů - všichni jezdí dost na krev - ale žádnou nehodu jsem neviděl po celou dobu pobytu.

2 0
možnosti
Foto

Když se však stane, že pošlou Palestinci na jejich území rakety

Zdroj: https://hobl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=689769

Na jejich území? Nebo na své?

0 4
možnosti
Foto

J88a90k29u41b 91R70o35t12h

28. 11. 2018 16:06

Opravdu nosí ortodoxní židé licousy? Víte, když někdo řekne, že za zájezd se země nedá poznat, má pravdu. Ale nepoznat a ještě o tom napsat, to už chce celého jednoho Holuba. ;-D

2 1
možnosti

A84l35o28i62s 50H66o18b47l

29. 11. 2018 20:10

Omlouvám se za tu nepřesnost. Židé říkají licousům pejzy.Děkuji za upozornění.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS